Willem van Boekel

Acteur, presentator, spreker

“Willem is een ervaren spreker op events. Als voormalig presentator van Omdenken beheerst hij alle facetten van het sprekersvak. Hij neemt onderwerpen en mensen uiterst serieus en weet zijn presentatie altijd vrolijk en losjes te houden. Als partner om mee samen te werken is hij professioneel, vriendelijk en zeer geïnteresseerd.

 

Talent

Momenteel treedt Willem van Boekel op met het programma ‘Kiezen voor verbinding’. In dit programma gaat het over keuzes maken: de keuze tussen gesloten of open zijn en de keuze tussen afstandelijk of in verbinding met anderen zijn. In dit interactieve programma presenteert hij een theorie die bij het maken van dergelijke keuzes een houvast kan geven. Hij onderscheidt daarbij vijf niveaus van verbinding maken, van het meest oppervlakkige niveau 1 (waarop mensen met elkaar over bijvoorbeeld het weer praten) tot het meest diepgaande niveau 5 (waarop mensen met elkaar over hun angsten en drijfveren praten). Willem van Boekel illustreert een en ander met voorbeelden uit zijn eigen leven, waarin hij een persoonlijke ontwikkeling heeft doorgemaakt van zeer afstandelijk naar zeer betrokken. De precieze invulling van het programma en ook de vorm en de lengte ervan worden in overleg op de doelgroep afgestemd.

 

Achtergrond

Willem van Boekel bouwt in zijn activiteiten voort op diverse opleidingen en werkervaringen. Van 2006 tot 2015 presenteerde Willem van Boekel, voor groepen uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, ‘De Grote Ja-maar Omdenk Show’. Meer dan achthonderd keer trad hij op met dit programma, met het doel mensen door middel van humor en hilariteit ertoe te bewegen hun ja-maar-instelling los te laten, in ruil voor een meer volwassen en positievere levensvisie. De kiem werd gelegd in zijn opleiding tot zelfstandig theatermaker aan de Amsterdamse Theater Academie. Aanvullend volgde hij diverse programma’s van het Centre for Self Awareness and Personal Development (CSA), evenals een opleiding tot professioneel trainer. Hij deed werkervaring op bij onder meer het instituut voor stimulering van ondernemend gedrag Quente en het bureau MANS Open Mind Management. Als acteur speelde hij mee in diverse schouwburgproducties en is hij regelmatig te zien in televisieseries, televisiecommercials, bedrijfsfilms en voorlichtingsfilms.

Dagvoorzitter Willem van Boekel
Dagvoorzitter Willem van Boekel