Tom Kniesmeijer

Inhoudelijk sterk | Flexibele aanpak

“De toekomst komt in golven. We brengen ze zelf in beweging.”

Tom Kniesmeijer is toekomstpsycholoog. Hij verdiept zich in de manier waarop mensen omgaan met verandering. Zijn trendinzichten brengt hij op prikkelende wijze over het voetlicht, aan de hand van de meest actuele voorbeelden. Zo slaat hij een overtuigende brug tussen grote maatschappelijke bewegingen en de praktijk van alledag op kantoor.
Tom presenteert niet alleen de maatschappelijke trends, maar verklaart ook de successen en de missers in de markt overtuigend. Gehoorde commentaren: “deze man weet trends echt uit te leggen en zijn enthousiasme voor de toekomst op je over te dragen,” of “Ik heb echt het idee dat ik aan de slag moet met wat hij vertelt.”

Tom opent deuren waar anderen muren zien. Hij helpt bedrijven om te surfen op de golven van de toekomst. Een succesvol bedrijf weet waar het staat, haalt energie uit de eigen wortels én uit de veranderende context waarin het functioneert.
Tom schreef twee boeken en is de initiator van de TrendRede. 

Boek

De Seizoenen van de Tijdgeest’ (2009) beschrijft de ontwikkelingen in de tijdgeest, door de jaren heen. Het boek levert hem een nominatie op als ‘Trendwatcher of the Year’. ‘Het Matje. 

Zingevingsfitness’ (2011) is een even nuchter als inspirerend boek over groeikracht. Samen met therapeut Korrie de Vet vertelt hij hoe zingevingsfitness mensen én organisaties helpt zelf richting te geven aan het bestaan. 

De TrendRede is een samenwerkingsverband van trendwatchers. Zij schetsen jaarlijks belangeloos de grote trendlijnen en bieden daarmee positieve inspiratie. In januari 2017 werd alweer de zevende TrendRede gepresenteerd.

Tom besteedt drie maanden per jaar aan het schrijven van artikelen en boeken en adviseert onbezoldigd een aantal maatschappelijk relevante organisaties. Immers, wie een BetekenisRevolutie predikt, dient zelf het goede voorbeeld te geven.