Spreker

Octavia Siertsema

Concreet en pragmatisch

Nuchter op het gebied van aanbestedingen

Aanbestedingen

Ervaring

Ik ben vakkundig, communicatief vaardig en een plan- en doelmatig werker. Ik doe wat ik beloof en verwacht dat ook van de organisaties waar ik voor werk.

Voor veel mensen is het inschrijven op aanbestedingen noodzakelijk kwaad. Ze zijn prima in staat om de opdracht goed uit te voeren, maar de opdracht binnenhalen is andere koek. Inschrijven op aanbestedingen is namelijk een specialisme. Hoe presenteer je je bedrijf op papier en hoe maak je het onderscheid met je offerte? Door mijn jarenlange ervaring, zowel in het bedrijfsleven als bij de (semi-) overheid, weet ik precies wat een aanbestedende dienst wil horen en hoe je als inschrijver het verschil kunt maken.

Tijdens de presentaties die ik geef laat ik met praktijkvoorbeelden zien wat de valkuilen zijn bij het inschrijven op aanbestedingen. Ik leer ondernemers waar ze op moeten letten en geef hen inzicht in de wereld van aanbestedingen. Op deze manier deel ik mijn kennis met hen. Het vak is meer dan de beste prijs op papier en dat is wat ik mijn klanten en toehoorders wil meegeven.

Mijn doel is om de achterstand van inschrijvers ten opzichte van inkopers te verkleinen. Ik wil mijn kennis delen en er zo voor zorgen dat inschrijvers een betere kans maken op opdrachten van de overheid.