Hoe je kijk verandert als je van hoog-over kijkt

Jeroen KomenJeroen Komen trok al rond zijn 18e liftend naar Het Midden-Oosten, en sleet de jaren erna vooral als backpacker. Ondertussen richtte hij IT-bedrijf Knoworries op, dat groeide naar serieuze grootte. Daarbij haalde hij een vliegbrevet en ontwikkelde hij zijn passie voor beeld en fotografie. In 2010 ontsloeg hij zichzelf en kocht zowaar een eigen propellervliegtuigje, waarmee hij vele jaren couchsurfend door Europa zigzagde. Dat weer leidde tot het boek Ik kan vliegen en maakt hem nu tot veelgevraagd keynote-speaker.

Jeroen inspireert zijn publiek op diverse fronten. Allereerst laten zijn luchtfoto’s zien hoe je kijk verandert als je van hoog-over kijkt. Hij neemt je mee in spannende avonturen die hij beleeft met zijn eenmotorige zelfgebouwde vliegtuigje. Of mooie ontmoetingen die volgen als iets anders loopt dan gepland. Daarbij laat hij zien dat je soms dingen pas in de praktijk leert. En dat vertrouwen leidt tot rijkdom.

Gaandeweg deelt hij hoe ook hij zoekt naar een balans tussen vrijheid en kaders. En hoe hij respect krijgt voor kunstmatige grenzen.

Tussen de regels door laat hij zien hoe je niet hard hoeft te werken tot je 67ste. Hoe je meer-van-het-zelfde kunt verruilen voor kwaliteit. Hoe je al vanaf je veertigste een boel knoppen om kunt zetten. Hoe non-conformistisch zijn leidt tot kansen.

Jeroen brengt een wereld dichtbij waarvan je het bestaan nauwelijks durft te dromen.

Jeroen zijn kernkwaliteiten zijn verbanden leggen en inspireren.