Ronald van der molen

mensgericht

“Het beste ligt niet voor ons of achter ons, maar in ons…”

Spreker Ronald van der Molen (1973) is werkzaam als organisatieadviseur en leiderschapscoach. Hij verzorgt organisatie transities, topteam development en executieve coaching. Ronald is een veelgevraagd spreker over thema’s zoals: organisch leiderschap, bevlogenheid, sociale innovatie, zelfsturing en gedragsverandering.

Spreker Ronald van der Molen

Professional Credentials

Boodschap

 • Mensen en organisaties gaan pas echt floreren als de verandering op organische wijze ontstaat en wordt geleid. Ronald combineert de beste inzichten uit de wetenschap en de praktijk. Zijn doel is om het verborgen potentieel van werkend Nederland aan te boren.
 • Waarom is hij uniek?
  Zijn verfrissende en mensgerichte kijk op organiseren en leidinggeven brengt mensen in beweging. Ronald gebruikt lessen uit de natuur zodat leiders en professionals anders naar hun vak gaan kijken. Hij geniet ervan als eikels in bomen veranderen.
 • Wat kun je verwachten?
  Energieke en uitdagende sessies waarbij het publiek op het puntje van de stoel zit. Met vernieuwende inzichten, praktische voorbeelden en originele oefeningen die tot nadenken stemmen en duurzame resultaten opleveren.
 • Wat levert het op?
  Meer bevlogenheid, productiviteit, ondernemerschap, creativiteit, klanttevredenheid en winst. Opdrachtgevers roemen Ronald om zijn inspiratie, creativiteit, humor en scherpe analyses.

onderwerpen

 • Op welke manier reageer je op ingrijpende veranderingen in de markt?
  Hoe bouw je een toekomstbestendig bedrijf waar mensen floreren?
  Hoe verander je op vernieuwende wijze zodat je mensen positief verrast?
  Op welke manier stimuleer je als moderne leider meer verbinding, wendbaarheid en autonomie?
  Hoe wakker je ondernemerschap, creativiteit en zelfredzaamheid in je organisatie aan?
  Hoe bouw je succesvolle zelfsturende teams?
  Ronald schreef meerdere boeken.
  De kracht van organisch leiderschap en Metamorfose
  Groeien in je bestemming
  Ronald is een vaste columnist bij Management Team, HR Praktijk, Management Impact en Managersonline.

referenties

 • ”Ons team had na een ingrijpende reorganisatie een moment van reflectie en oriëntatie op de toekomst nodig. Ronald verzorgde een mooie workshop waarin hij met heldere overzichten, diepgang en humor iedereen betrok bij het bouwen aan een gezamenlijk visie en richting. Leuk, leerzaam en inspirerend voor ons allemaal.”

  Anneke van Dijk Uitgever, Management Impact

  ”Ronald gaf ons team een goede boost met zijn rake analyses en interessante feiten over bevlogenheid.”
  Hassan Tagi, Founder en CEO , ItaQ en Showbird

  ”Ronald heeft op enthousiaste en interactieve wijze een presentatie verzorgd voor 90 HR medewerkers over beïnvloeding en communicatie. Dit seminar maakte onderdeel uit van ons verandertraject naar zelforganisatie en heeft zeker bijgedragen aan bewustwording bij de medewerkers.”

  René van der Boor Locatiemanager HRM Shared Service Center, UWV

  ”Ronald verzorgde een enerverende workshop voor ons team. Met veel energie, plezier en diepgang heeft hij iedereen uitgedaagd om eens met een frisse blik naar zichzelf én de ander te kijken. Leuk en inspirerend!”
  Marco van der Straten, Hoofd marketing & communicatie, EO

  ”Ronald’s passie en enthousiasme werken zeer aanstekelijk. Hij boeit en inspireert op ontwapenende wijze, waardoor niet participeren geen optie is. Ronald weet waar hij het over heeft en kan dat overtuigend overbrengen. Hij heeft mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen.”

  Mark van Oosten, Directeur, Kamer van Koophandel Westland