Petra de Graaf

creatief beeldenker en enthousiast tekenaar

Simpele vragen over geld blijken vaak lastig te beantwoorden. Bijvoorbeeld: Wat is de oorsprong van geld? Hoe worden euro’s momenteel gecreëerd? Zijn er alternatieven? En waarom hebben we eigenlijk een geldsysteem nodig?

Van der Linden studeerde bedrijfseconomie (2004) en begon zijn carrière in de financiële sector. Tegenwoordig is hij onderzoeker op het EU-project Creating Economic Space for Social Innovation (CrESSI) en promovendus op de afdeling Economics of Technology and Innovation van de Technische Universiteit Delft. In zijn onderzoek focust van der Linden zich op twee onderwerpen: digitale geldsystemen en nieuw economisch denken.

In zijn lezingen en gastcolleges verbindt van der Linden het verleden met het heden en de toekomst. Hij vertelt over de centrale accounting systemen in Mesopotamië, de uitvinding van bankieren, de opkomst van cryptocurrrencies en mogelijke designs van het geldsysteem in het digitale tijdperk. Daarnaast bespreekt van der Linden ons denken over geld. Hij stelt onze belangrijkste aannames ter discussie en verkent alternatieve denkwijzen.

Professional Credentials