Martijn van de Linden

Bedrijfseconoom

Leer alles over geldsystemen en crypotocurrency
Laat u meenemen in de wondere wereld van geld

Er gebeurt momenteel veel op monetair gebied. Elke dag horen we wel iets over cryptocurrencies (zoals Bitcoin), bankschandalen en (te) hoge schulden.  Martijn van der Linden vertelt op toegankelijke wijze over deze ontwikkelingen en toekomstige mogelijkheden.

In de nasleep van de kredietcrisis van 2007-2008 raakte van der Linden gefascineerd door het onderwerp geld.

 

 

Martijn Jeroen

wat weet u over geld

  • Simpele vragen over geld blijken vaak lastig te beantwoorden. Bijvoorbeeld: Wat is de oorsprong van geld? Hoe worden euro’s momenteel gecreëerd? Zijn er alternatieven? En waarom hebben we eigenlijk een geldsysteem nodig?

    Van der Linden studeerde bedrijfseconomie (2004) en begon zijn carrière in de financiële sector. Tegenwoordig is hij onderzoeker op het EU-project Creating Economic Space for Social Innovation (CrESSI) en promovendus op de afdeling Economics of Technology and Innovation van de Technische Universiteit Delft. In zijn onderzoek focust van der Linden zich op twee onderwerpen: digitale geldsystemen en nieuw economisch denken.

    In zijn lezingen en gastcolleges verbindt van der Linden het verleden met het heden en de toekomst. Hij vertelt over de centrale accounting systemen in Mesopotamië, de uitvinding van bankieren, de opkomst van cryptocurrrencies en mogelijke designs van het geldsysteem in het digitale tijdperk. Daarnaast bespreekt van der Linden ons denken over geld. Hij stelt onze belangrijkste aannames ter discussie en verkent alternatieve denkwijzen.