improviserenProfessioneel reageren met de logica van Bert en Ernie

Als Marcoen Hopstaken met een zaal aan de slag gaat, gebeurt er iets. Zijn lezingen houden het midden tussen een workshop, een lezing en een voorstelling waarin de logica van Bert en Ernie hand in hand gaat met de structuur van moderne organisaties.

Marcoen is exclusief te boeken bij SOLA Sprekers

Marcoen wil de wereld effectief leren improviseren, omdat we in een tijd van snelle verandering zullen moeten nadenken over de manier waarop organisaties met die veranderingen kunnen omgaan. En natuurlijk ook omdat meer improvisatie ons leven gewoon een stuk leuker maakt.

Kern van zijn verhaal zijn de 'Vijf Stappen naar Wendbaarheid'. Vijf vaardigheden die hij ontleent aan de wereld van improvisatie. Deze vaardigheden dragen bij aan effectief omgaan met snel veranderende omstandigheden en hebben een positief effect op flexibel samenwerken en communiceren.

Wanneer hij met de zaal aan de slag gaat komt er nieuwe energie vrij.

Als voormalig radiojournalist (o.a. AVRO en BNN) en als improvisatie-acteur (Marcoen trainde onder andere de eerste televisie lama's) combineert hij inhoud en vorm tot een energiek geheel waaraan iedereen meedoet en niemand zich ongemakkelijk voelt.