Jaap Bressers

humor en inspiratie duurzaam en 'Carlos momentje'

De Essentie Van Duurzaamheid:

Met Kleine Dingen Bijdragen
‘Duurzaamheid’ is zo’n groot thema, daar verdwaal je makkelijk in. Jaap Bressers laat je in zijn inspirerende lezing zien hoe je met kleine stappen zelf heel veel kunt bereiken. En voor wie zich afvraagt of het wel nut heeft om op zijn of haar bescheiden plek bij te dragen aan die betere wereld, gaat zeker naar buiten met een overtuigd JA! Jij, op jouw plek in de organisatie en maatschappij, bent belangrijk.

Jouw bijdrage, hoe klein ook, telt!

Verwacht van Jaap Bressers geen verhaal over modellen, certificeringen, stappenplannen en de nieuwste technische innovaties. Daar valt zeker veel over te vertellen, maar niet door Jaap. Hij brengt duurzaamheid terug tot de essentie: van iets wat je ‘erbij moet doen’ naar iets waar je blij van wordt. En wat je daardoor ook graag doet.

 

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat voor Jaap voor het bijdragen aan een mooiere wereld. Met kleine dingen – en veel plezier – kun je een groot verschil maken. Die passie deelt hij graag. Humoristisch en motiverend. Jaap laat ook zelf zien hoe het werkt. Zijn eigen huis en bedrijf zijn co2 neutraal en leveren elektriciteit terug aan het net. Energiepositief dus. Zelfs zijn rolstoel, waar hij na een duikongeval in terecht kwam, kost geen energie. Behalve van Jaap zelf.  Jaap heeft ook het eerste klimaatpositieve boek van Nederland op zijn naam staan. 
Jaaps boek ‘Waar een wiel is, is een weg’ wordt inmiddels volledig gemaakt van papier geproduceerd uit restproducten van de landbouw: stengels en bladeren die anders worden verbrand. Bovendien laat Jaap per nieuwe druk zestien bomen planten. Een echt klimaatpositief boek: zelfs al laat je het in de kast staan, dan nog draagt het bij aan een beter milieu. 

De kracht van Jaaps persoonlijke levensverhaal over het aangaan van uitdagingen en zijn passie om met ogenschijnlijk kleine dingen bij te dragen aan een mooiere en duurzamere wereld, zorgen voor een verrassende presentatie die je vermaakt en raakt. En waarna je met plezier zelf ook met kleine dingen het verschil wilt maken.

Spreker Jaap Bressers
Spreker Jaap Bressers