Hans Nordsiek

De piloot met 5 strepen, energie en onderhoudend

 Hoe verhoudt je serieuze kant zich met je dolle, dwaze kant? Zijn deze elkaars vijanden? Zijn deze in staat tot samenwerken? En zo ja, wat is het resultaat? Wat heb jij daaraan? Wat heeft je bedrijf daaraan? Wat heeft je klant daaraan? Uit eigen ervaring vertelt Hans met een jeugdige openhartigheid over zijn ontdekkingsreis in het land van deze vragen en over de conclusies en resultaten; iets waar zijn voormalige werkgever KLM van kon profiteren.

Ervaring

Hans had als jochie de droom om uitvinder te worden. Later kwam daar de droom om piloot te worden bij. Het is allebei gelukt. Parallel aan zijn carrière bij de KLM als gezagvoerder/instructeur op de grote Boeings, ontwikkelde hij zich als entertainer/storyteller op evenementen in het binnen- en buitenland. Hans is van de afdeling dat talenten er zijn om te ontdekken, te ontwikkelen en vooral heel erg te delen. Vanuit die optiek animeert, spreekt en enthousiasmeert hij en bindt hij zich aan ieder publiek. De rode lijn in zijn presentaties is; ‘Uw passie voor uw ding is exact hetzelfde als mijn passie voor mijn ding en daarin zijn wij innige zusters en broeders’. Je dromen najagen en daar flink voor aan het werk gaan, tegenwind ervaren, doorgaan en blijven geloven in jezelf, soms tegen beter weten in, ondernemen, vallen en weer opstaan; het zijn thema’s die Hans aansnijdt. Ook aan bod komen verhalen van achter die cockpitdeur, over protocollen op de werkvloer en vooral over grappige, vertederende ervaringen op grote hoogte.

Programma

Als performer treedt hij wereldwijd op voor kinderen, in ziekenhuizen of op straat, in de bloedhitte of geschaard rondom een potkacheltje. Deze ervaringen deelt hij, waar het past, met uw publiek, op uw evenement.

Met zijn achtergrond als luchtvaart-ingenieur schroomt hij geen enkele vraag over vliegtuigen en gaat hij graag in op onbelichte, onbekende en onvermoede aspecten van die luchtvaart; vaak met raakvlakken in het zakenleven of met ervaringen in ieders leven.

Ooit begonnen als vliegende verhalenverteller met zijn eigen 1943 Boeing tweedekker, voorziet Hans in een wonderlijke mix aan belevingen in zijn presentaties. Met de menselijke maat als de hoofdtoon verbaast hij elk publiek; zakelijk zowel als leisure. Profpianist Jeroen Sweers ondersteunt hem op een unieke manier door, letterlijk, de juiste toon op het juiste moment aan te slaan, waardoor het verhaal een dimensie erbij krijgt