Spreker

klaas drupsteen

Open en toegankelijk

Charmant en met humor

Dagvoorzitter Klaas Drupsteen

Ervaring

Door zijn brede ervaring als interviewer op radio, tv en congressen, weet presentator en vinoloog Klaas Drupsteen zich als dagvoorzitter ieder onderwerp eigen te maken. Hij vindt het belangrijk en leuk om mensen in de zaal zoveel mogelijk te betrekken bij de gesprekken op het podium. Hij weet mensen op hun gemak te stellen en creëert daarmee een sfeer waarin bijna alles gevraagd en gezegd kan worden. Door zijn openheid weet Klaas anderen te openen. Hij maakt zware onderwerpen vaak iets luchtiger door een toegankelijke stijl, zonder dat dit tot oppervlakkigheid leidt. Ook kan hij verhalen over wijn en het proeven van wijn koppelen aan elk gewenst onderwerp.

Klaas weet kordaat in te grijpen daar waar emoties hoog oplopen en weet steeds weer écht contact te maken.

Klaas heeft als presentator ruime ervaring in radio- en tv-programma’s, maar ook op congressen en bij andere evenementen. Hij studeerde journalistiek en kwam snel daarna bij de NCRV terecht als presentator van onder meer de tv-programma’s Goedemorgen Nederland, Tegenpolen, Het hoogste woord en Natuurtalent.  Op de radio presenteerde hij (vast of als invaller) o.m. Plein Publiek, Dinsdag Desmet (HUMAN), Lunch, Stand.nl en Casa Luna.

Neem contact met ons op!

Referenties

‘Klaas is in staat om zich snel de hoofdlijn van een ingewikkeld onderwerp eigen te maken en weet door het stellen van prikkelende vragen tot de essentie van de zaak te komen.”
Collin Stolwijk, Wethouder Culemborg (D66)

‘Door zijn gedegen voorbereiding in de materie en neutrale opstelling wist hij de avond heel gestructureerd te leiden en kregen vele burgers de gelegenheid om een beladen en emotioneel onderwerp met elkaar bespreekbaar te maken.’
Maarten M. Grasveld namens de Redichemse Waarden 

Duidelijk is dat Klaas een natuurlijk overwicht heeft en daarmee een groep mee kan nemen in een gesprek als dit. Hij heeft een goede balans tussen serieus doorpakken aan de ene kant, en lichtheid en humor aan de andere kant.’
De  begeleidings-commissie van de evaluatie totstandkoming van Zwembad de Waterlinie

‘Door zijn charme en informele aanpak wist hij zijn gesprekspartners op hun gemak te stellen, zonder dat het gezapig werd, integendeel: de dialoog was bij vlagen behoorlijk scherp. De avond werd daardoor op een hoger plan getild.’
Eric de Rijk, voorzitter PvdA, afdeling Culemborg

En citaten uit referenties over medische onderwerpen, zoals een bijeenkomst over het Regionale Oncologienetwerk Noord-Holland/Flevoland:

‘Klaas weet steeds weer écht contact te maken…. Hij heeft precies de charme die zorgt dat mensen vrijuit durven spreken, maar die hem ook in staat stelt in te grijpen of pittige vragen te stellen.’ (citaat)
Sandra Verbeek, Trainspot (en extern adviseur Economische Zaken Utrecht)

‘Klaas’ uitermate gedegen voorbereiding leidde tot productieve discussies…. Door scherpe vragen en goede humor voelde iedereen zich vrij om te spreken en kwamen alle gewenste thema’s aan bod.’ (citaat)
Sjors Klompmaker, arts-onderzoeker en promovendus AMC Amsterdam

‘Hij laat de mensen in hun waarde, is charmant en heeft humor, stelt de juiste vragen en vat aan het eind van het gesprek het verhaal zo samen zonder zijn stempel op het gesprek te drukken.’
Francine Das, Landelijke Vereniging voor Vitiligo-patiënten

  • #politiek
  • #levensbeschouwing
  • #maatschappelijk
  • #medisch