Arend de Geus

dagvoorzitter energiek,
gedegen en licht van toon

Arend de Geus is een ervaren dagvoorzitter, gespreksleider en programmamaker. De veelzijdige achtergrond van een carrière in het theater en journalistieke ervaring als programmamaker, leveren hem als moderator een heel eigen en vanzelfsprekende aanpak op.

Dagvoorzitter Arend de Geus
Dagvoorzitter Arend de Geus

Interactie en improviseren

  • Arend heeft jarenlange ervaring met het leiden van bijeenkomsten. Zijn aandeel kan bestaan uit het aankondigen van sprekers en gasten, maar kan ook verdere inhoudelijke invulling krijgen met het leiden van een discussie of het houden van interviews. Dat kan bij iedere vorm van samenzijn, zoals een congres, symposium, brainstormsessie, inspraakavond of andere gelegenheid. Improviseren en interactie met publiek zijn bij uitstek elementen waar hij goed in is, als dagvoorzitter, moderator of gespreksleider.

    Door zijn ervaring met het maken van radio- en televisieprogramma’s brengt hij vaart en energie, en komt hij snel tot de kern. Hij bewaart evenwicht tussen meerdere sprekers en kan goed een brug slaan tussen hun inhoudelijke presentaties en de toehoorders. Hij zorgt voor een gesprek zonder jargon, waardoor een onderwerp ook voor minder ingewijden helder wordt.

  • Arend komt vooraf altijd in contact met de opdrachtgever, om helder te krijgen wat het doel is dat met de bijeenkomst gediend moet worden. Dat doel faciliteert en bewaakt hij tot aan het einde.

     

    Hoe eerder Arend betrokken wordt bij het organiseren van de bijeenkomst, hoe meer hij kan betekenen. Hij kan helpen met en adviseren over het opstellen van het programma en het zoeken naar geschikte sprekers en werkvormen.

Online bijeenkomsten

  • Het digitaal elkaar ontmoeten is inmiddels een bekend gegeven voor ons allemaal. En ook hier kan het voor het verloop van een bijeenkomst nodig zijn om een host of gespreksleider te hebben. Arend is hierin zeer ervaren. Hij leidt vanuit huis oa. interne overleggen en participatie-avonden (waarin hij oa de vragen uit de chat modereert), maar kan ook uit de voeten met hybride-bijeenkomsten, waarin hij vanuit een studio werkt, bijv. in geval van een panelgesprek, maar de bezoekers vanuit huis deelnemen.