Anne-marije buckens

motiverend en taboedoorbrekend met energie en beeldbepalend

Anne-Marije (1988) studeerde Human Resource Development en was ontevreden over hoe er met 50-plussers op de arbeidsmarkt werd omgegaan. Ze besloot onderzoek te doen naar hoe de arbeidsmarkt en nu écht uitziet voor 50-plussers en besloot van daaruit het probleem aan te pakken met haar loopbaancentrum 50 Company. Ze ontwikkelde een arbeidsmarktgerichte methode om 50-plussers aan het werk te helpen en verbond meer dan 3.500 werkgevers aan haar netwerk. Inmiddels heeft zij honderden 50-plussers aan het werk geholpen en is zij uitgegroeid tot expert op het gebied van 50+ arbeidsparticipatie en duurzame inzetbaarheid.

Anne-Marije Buckens
Anne-Marije Buckens

Na je 50ste.....

 •  


  Na je 50e geen kans meer op de arbeidsmarkt? Niet als je Anne-Marije hebt horen spreken over duurzame inzetbaarheid!

  Een lezing van Anne-Marije zet je op positieve en motiverende wijze aan het denken over je positie op de arbeidsmarkt van morgen. Op haar eigen wijze doorbreekt zij alle taboes rond 50-plussers op de arbeidsmarkt. Ze motiveert werkzoekenden en werkenden en schudt werkgevers en  beleidsmakers wakker. Na je 50e geen kans meer op de arbeidsmarkt? Niet als je Anne-Marije hebt horen spreken over duurzame inzetbaarheid!

  Anne-Marije Buckens houdt zich bezig met het aan werk helpen en houden van mensen boven de 50. Op een energieke en motiverende manier deelt zij haar kennis van de (vergrijzende) arbeidsmarkt en duurzame inzetbaarheid met werkgevers, werkzoekenden en beleidsmakers.

  Ze heeft honderden 50-plussers aan het werk geholpen en is expert op het gebied van 50+ arbeidsparticipatie en duurzame inzetbaarheid.

   

onderwerpen

 • Anne-Marije volgt de effecten van de vierde industriële revolutie (industry 4.0) op de arbeidsmarkt om ons heen, op de voet.
  Ze heeft veel kennis van uitstervende beroepen en nieuwe beroepen en beschikt over arbeidsmarktdata die inzicht geven in hoe de arbeidsmarkt in een regio zich ontwikkelt welke kansen en bedreigingen dit biedt voor werkenden, werkzoekenden en werkgevers.

  Het resultaat is dat werkgevers weten hoe ze een succesvol duurzame-inzetbaarheidsbeleid in hun organisatie kunnen implementeren. Werknemers weten wat er de komende jaren verandert op de arbeidsmarkt en wat zij moeten doen om een succesvolle speler te blijven. Werkzoekenden weten hoe de arbeidsmarkt van vandaag werkt en wat zij wel en iet moeten doen om een nieuwe baan te vinden.

  De negatieve bubbel rond 50-plussers op de arbeidsmarkt, dat zij geen baan meer zouden kunnen vinden, kan Anne-Marije onderbouwd ontkrachten. Het resultaat is een positiever en actiegericht beeld van de 50-plusser op de arbeidsmarkt.

  Anne-Marije Buckens is een ondernemer met veel kennis van de vergrijzende en veranderende arbeidsmarkt. Ze deed onderzoek naar de arbeidsmarkt voor 50-plussers,schreef een boek over hoe je aan het werk komt na je 50e en hielp honderden 50-plussers aan het werk. Anne-Marije speelt de hoofdrol in haar eigen theatershow voor werkgevers en HR-professionals, De Grote 50+ Show. Met veel kennis en energie, én op interactieve wijze, neemt zij je mee op de
  arbeidsmarkt van morgen.